Такмичења 2022/2023.

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ

Међународно такмичење Нео Национална еколошка олимпијада 2023. у Бору. 

Марија Соколовић М31 је освојила 1. место

Милица Добромировић М31 је освојила 2. место 

Милош Ђорђевић  Фа44 је освојио 2. место 

Матеја Алексић М21 

3. место 

Искрене честитке нашим ђацима ментору на постигнутом успеху и представљању наше школе у години јубилеја. 

Ментор ученицима је била професорка Марија Радосављевић

18 - 19. мај 2023.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ

Наши ученици увек учествују на свим такмичењима! Браво за целу екипу! 

Омладинке: екипно

7 . место

Професори: Јелена Милосављевић и Петар Зарков 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Наша школа имала је представника и на Републичком такмичењу из страних језика уз подршку наставника ментора, професорке енглеског језика, Јасмине Кладар. Браво, Сара.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ АНАТОМИЈЕ

Дана 19. маја 2023. године одржано је ХХIII Републичко такмичење ученика средњих медицинских школа из анатомије и физиологије чији је домаћин била Медицинска школа „Др Миодраг Лазић”, Ниш. На такмичењу су учествовали: Ана Јанкуцић Фа 15, Даница Димитријевић М 11 и Матеја Мицић М 13. Ученици су поред такмичења имали прилику да упознају културне и историјске знаменитости Ниша у пратњи локалних водича.

др Јелена Допуђа, наставник анатомије

20. мај 2023. 

РЕПУБЛИЧКА СМОТРА

Јована Јовановић Фа34 на Републичкој смотри рецитатора Песниче народа мог у Ваљеву. 

20. мај 2023.

ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ - ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК

Државно такмичење у знању латинског језика. Ученица Маријана Спиковић М12 освојила је 8. место. Похвале за њен труд и љубав према класичним језицима. 

Ленче Радосављевић, наставник латинског језика

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ПРВЕ ПОМОЋИ И РЕАЛИСТИЧКИ ПРИКАЗ ПОВРЕДА И СТАЊА

Прво место! Најбољи резултат пред недељу обележавања јубилеја школе. Честитамо наставницима и ученицима.

18 - 19. мај 2023.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ

Републичко такмичење и рукомету, за омладинке, завршено је данас на Сребрном језеру.  7. место за екипу наше школе у веома тешкој групи и изузетно квалитетној конкуренцији. Поносни смо на вашу срчаност и истрајност у борби за пласман против одличних екипа Бора, Аранђеловца и Шапца. Браво девојке, све честитке. 

Јелена Милосављевић, наставник физичког васпитања

Невена Стешић, ученица одељења М21 освојила је трећу награду на конкурсу у Тителу. Све честитке на оствареном резултату.

МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ - АТЛЕТИКА

Сунчан дан и топло време  сачекало је нашу екипу омладинки и омладинаца на атлетском стадиону у Крушевцу, на међуокружном такмичењу. Треће место екипно за ученице, треће место појединачно за Лару Радић у бацању кугле и треће место у штафети 4*100м( Ана Мистриџеловић, Ангелина Стефанов, Марта Драгомировић и Лара Радић) резултати су овогодишњег, међуокружног, такмичења у атлетици. У појединачној конкуренцији омладинаца изостале су дипломе али је  и само учешће и пласман на међуокружно такмичење одличан успех. Браво девојке, браво момци. Честитамо на оствареним резултатима.

Јелена Милосављевић и Петар Зарков,

 наставници физичког васпитања

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На 15. Републичком такмичењу ученика медицинских школа из математике Анастасија Перић (3. разред) освојила је 5.место, Маша Тричковић (2. разред) 8. место. Честитамо свим ученицима на постигнутим резултатима и похваљујемо их за уложени труд и ентузијазам! 

Татјана Стојадиновић, наставник математике

РУКОМЕТ

Колико је само зноја и срца остављено данас на спортском терену балон сале „Чаир“, у Нишу, у невероватној, финалној, рукометној утакмици против екипе из Куршумлије. Одлична утакмица, препуна преокрета и пуна динамике донела је екипи наше школе прво место на међуокружном такмичењу и омогућила им да се следеће недеље нађу међу најбољим екипама, на Републичком такмичењу. Браво, девојке и пуно успеха на следећем такмичењу.

Јелена Милосављевић, наставник физичког васпитања

Ученик одељења М21, Матеја Алексић освојио је 3. место на конкурсу "Шантићева реч 2023". 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЗДРАВСТВЕНЕ НЕГЕ

Дана 28.4 и 29.4.2023 је одржано Републичко такмичење из здравствене неге у Медицинској школу у Зрењанину.Првог Првог дана су ученици решавали тест а другог дана су радили практичне задатке у кабинету. Ученици који су учествовали: Анђелија Јеремић, Јелена Ђурић и Софија Гочић. 

Ана Марковић, наставник Здравствене неге

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ

Такмичења у свим категоријама:

Школска такмичења

Општинска такмичења

Окружна такмичења

Међуокружна такмичења

Републичка такмичења

Турнири

Одговорни наставници: Јелена Милосављевић, Петар Зарков, Дејан Жикић

НАЦИОНАЛНА ЕКОЛОШКА ОЛИМПИЈАДА

Ученица наше школе Марија Соколовић М31 освојила је 2. место. Ученици: Матеја Алексић М21, Филип Илић М21, Павле Радукановић М22, Јована Јовановић Фа34, Милица Добромировић М31 и Милош Ђорђевић Фа44 освојили су 3. место. Ментор ученицима је проф. Марија Радосављевић. 

ТАКМИЧЕЊА

ГРАДСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

На Градској смотри рецитатора Анастасија Перић освојила је 1., а Јована Јовановић 2. место. Обе су се пласирале на следећи ниво такмичења.

Александра Јовановић, наставник српског језика и књижевности

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Након одржаног општинског такмичења из историје пласман на окружно такмичење обезбедили су ученици: Васиљевић Огњен Фа15 -друго место;  Јовић Јелан Фа44, Цветковић Марија М31, Грујић Светлана М12 - треће место

Виолета Јовановић, наставник историје


МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У СПОРТСКОЈ ГИМНАСТИЦИ

Омладинке: екипно- 2. место

Дејан Жикић, наставник физичког васпитања 

12. март

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ - ЕКОЛОШКА ОЛИМПИЈАДА

На окружном такмичењу Еколошка олимпијада, одлични резултати нису изостали ни овог пута. Следећи ученици су освојили 1. место: Матеја Алексић и Филип Илић из одељења М21; Павле Радукановић- М22; Милица Добромировић и Марија Соколовић из одељења М31; Јована Јовановић- Фа34 и Милош Ђорђевић- Фа44. Ови ученици пласирали се за Републичко такмичење у  Бору. Све честитке ученицима, као и професорки биологије, Марији Радосављевић, на пласману и пуно успеха у наредном рангу такмичења.

11. март 2023. 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Након одржаног општинског такмичења из историје пласман на окружно такмичење обезбедили су ученици: Васиљевић Огњен Фа15 -друго место;  Јовић Јелан Фа44, Цветковић Марија М31, Грујић Светлана М12 - треће место. Честитамо свим ученицима на пласману. Ментор: Виолета Јовановић.

11. март 2023. 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ

На окружном такмичењу из књижевности, ученица првог разреда, Светлана Грујић, након исправке комисије за бодовање, освојила је друго  место. Димитријевић Даница је освојила треће место а Перић Анастасија похваљује се за учешће. Све честитке за ученице и наставнике менторе Мирослав Петровић и Александра Јовановић

04. март 2023. 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

На Окружном такмичењу из енглеског језика наши ученици су  постигли следећи успех:

I место – Сара Бкић, Фа44 (пласман на Републичко у зависности од укупног броја пласираних ученика на нивоу целе Србије)

III место – Виктор Милошевић, М41 (пласман на Републичко у зависности од укупног броја пласираних ученика на нивоу целе Србије)

IV место – Слађан Пулић, М42 (похвала)

25. фебруар 2023. 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

На Окружно такмичење из српског језика и језичке културе пласирали су се ученици освојеним местом: 

3. место - Светлана Грујић, Андрија Вељковић (1.разред);

2. место - Снежана Стоилковић, Kатарина Игњатовић,

3. место - Невена Стешић (2.разред);

2. место - Анастасија Перић (3.разред)

13. фебруар 2023. 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЗДРАВСТВЕНЕ НЕГЕ

Дана, 13. 02. 2023. године одржано је такмичење из здравстевене неге.  Такмичење се састојало из писмене провере знања ђака путем теста и практичног рада који је садржао два радна задатка. Такмичењу су присуствовали ђаци из одељења М31 и М32 који су похађали секцију здравствене неге код наставница здравствене неге Ане Марковић, Цице Божовић, Светлане Станојевић и Марине Ковијанић.Такмичење је отворено у 14:30h, при чему је директор школе, Давор Јанковић, поздравио све ђаке и извукао два радна задатка. Израда теста почела је у 15h и трајала до 16:30h. По завршетку израде теста, отпочело се са радним задацима, у кабинету бр.2.  Када су сви ђаци завршили радне задатке, приступило се сумирању бодова са теста и бодова листа радних задатака од стране комисије која је била задужена за то. Ученици су учествовали на такмичењу и њихов пласман :   

 На Републичко такмичење из Здравствене неге пласирала су се прва три ученика, а четврти ученик је резервни такмичар. 

                                                                                                                        Подносилац извештаја,

                                                                                                                            Марина Ковијанић

02. фебруар 2023. 

ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ

Национално такмичење "Пословни изазов" одржано је 1. и 2. фебруара у Београду. Учествовало је 85 ученика из целе Србије.  Задатак је био осмислити производ или услугу која ће омогућити ученицима и наставницима да лакше и функцијоналније приступе учењу.  Медицинску школу су представљали ученици Јована Јовановић и Урош Лаловић, под менторством проф. Иване Јеремић.  Наши ученици су се одлично показали у области предузетништва и достојно представили нашу школу.  Јована је са својим тимом освојила прво место и обезбедила пласман на такмичење Западног Балкана у Црној Гори.  Урош је био веома успешан, али није се пласирао даље.  У оштрој конкуренцији економских и техничких школа, наши ученици су били веома запажени.

14. децембар 2022.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Републичко такмичење у стоном тенису, одржано 14. децембра у Пожаревцу, донело је женској екипи наше школе 11. место, од укупно пријављених 27 екипа. У појединачној конкуренцији одличних стонотенисера, 11. место заузела је и Цветановић Анђела. Све честитке на постигнутом успеху.

(ученице: Цветановић Анђела М42, Лупуловић Александра М23, Тодоровић Теодора М23)

Jeлена Милосављевић, наставник физичког васпитања



07. децембар 2022.

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ "ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ"

На Регионалном "Пословном изазову" , Медицинску школу је представило 6 ученика: Нина Мушатовић и Лена Динић Фа25, Јована Јовановић Фа 34, Мара Стефановић и Анита Панкалујћ  М42 и Урош Лаловић М21. Јованина екипа је освојила прво, а Урошевац треће место и обоје ће нас представљати на Националном финалу у Београду.  Менторство професорке: Данијела Ђорђевић и Ивана Јеремић.  

Честитке свим учесницима! 

30. новембар 2022. 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У КОШАРЦИ

На општинском такмичењу у кошарци и баскету дечаци су освојили 3. место 

Петар Зарков , наставник физичког васпитања 

31. октобар 2022. 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Омладинке: Екипно- 1.место

Професор: Јелена Милосављевић


23. новембар 2022. 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

Омладинке: Екипно- 19. место

Професор: Јелена Милосављевић

Омладинци: Екипно- 17 .место

 Професор:Петар Зарков

29. новембар 2022. 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У КОШАРЦИ

Омладинке: 2. место

 Професор: Јелена Милосављевић

31. октобар 2022. 

ОПШТИНСКО/ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

Овај дан донео је још један пласман на Републичко такмичење. Ученице: Ђорђевић Јована, Јотов Милица и Владисављевић Сара у женској, и ученици: Стојичић Богдан, Крмачевић Марко и Живковић Ненад у мушкој категорији, освојили су прва места екипно на општинском/окружном такмичењу у стрељаштву. Стојичић Богдан је освојио и 1. место у појединачној конкуренцији. Честитамо и желимо успешан наставак такмичења.

Јелена Милосављевић 

Петар Зарков

26. октобар 2022. године

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Данас је одржано је општинско такмичење у стоном тенису , за омладинце и омладинке. Ученице наше школе: Цветановић Анђела, Лупуловић Александра и Тодоровић Теодора, освојиле су, и екипно и појединачно (Цветановић Анђела), 1. место и тиме се пласирале на окружно такмичење, које ће се одржати 31. 10. у Зајечару. Омладинци: Ђимиш Петар, Тепић Александар и Балановић Вељко, освојили су 3. место екипно, док се Тепић Александар изборио и за 3. место појединачно. Честитамо свим ученицима на оствареним резултатима и пуно успеха у следећем рангу такмичења. 

Јелена Милосављевић и Петар Зарков, професори физичког васпитања

6. октобар 2022. године

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Омладинке:

                                                                     Професор: Јелена Милосављевић

Омладинци:

                                                       Професор: Петар Зарков