Обавештење за родитеље_27.08.2020.

Поштовани родитељи,

Допуном Стручног упутства за организовање и остваривање наставе непосредним путем и путем учења на даљину за Средње школе у школској 2020/21. години, на основу Посебног програма образовања и васпитања и закључка Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид 19, обавештени смо да је у завршној фази поступак доношења Правилника о посебом програму образовања и васпитања, као и да се школа припрема  за наставу по моделу Б (комбиновани модел) и да настава од 1. септембра 2020. креће по овом моделу.

У складу са дописом МПНТР, Педагошки колегијум, Тим за обезбеђивање квалитета и развој установе и Наставничко веће су дана 26.08.2020. донели одлуку да се од 1. септембра крене у школу по моделу Б (комбинованом моделу). Стручно упутство за организовање и остваривање наставе каже да уколико је број ученика у одељењу, односно групи за вежбе мањи од 16 за њих се настава одржава увек у школи односно ако ученици те недеље прате наставу на даљину, за овај облик наставе долазе у школу. То би подразумевало да у првој недељи септембра у школу долазе првих 15 (16) ученика свих разреда, док преосталих 15 (16) раде онлајн. Друге недеље септембра би они ученици који су похађали онлајн долазили у школу а они који су били у школи наставу прате онлајн.

НАПОМЕНА:  Постоји реална могућност да иако ученици раде онлајн долазе у школу на вежбе.

Кабинети 1, 2 и учионица 4 ће бити просторије за одржавање вежби. Групе ће бити од по највише десет ученика.  Ово важи за набројане просторије, лабораторију и кабинет информатике.

Будите сигурни да смо узели у обзир број ученика који похађа Медицинску школу, квадратуру школе, препоруке Кризног штаба везане за одржавање просторија и континуалну дезинфекцију,  и да ћемо организовати дежурства наставника који ће свакодневно водити рачуна о поштовању мера које подразумевају ношење маски и дистанцу.

Школа ће радити сваког радног дана од 07.00 до 19.00 часова. Распоред и сатницу часова ћемо објавити у току сутрашњег дана.

директор школе,

др Давор Јанковић