Ученици генерације

Генерација 2018 - 2022

Генерација 2017 - 2021

Генерација 2016 - 2020

Генерација 2015 - 2019


Генерација 2014 - 2018.

ЈАНА НИКОЛИЋ, из Kњажевца. Рођена сам 21.10.1999. у Зајечару. Похађала сам ОШ ,,Вук Kараџић" у Kњажевцу, завршила сам са просечном оценом 5.00 и носилац сам Вукове дипломе. Наставила сам школовање у Медицинској школи у Зајечару, смер фармацеутски техничар. Током школовања учествовала сам на бројним такмичењима, општинског, окружног и републичког нивоа. Најважније ми је било такмичење из књижевности и информатике. На националном такмичењу Green Games за најбољу видео игру са еколошком поруком, са освојеним другим местом, представљала сам своју ОШ и свој град Kњажевац, освојивши Артеко робота за рециклажу. Такође поседујем сертификат о учешћу на Интеркултуралном пројекту за размену деце у Швајцарском селу Песталоци. Учестовала сам и на многим такмичењима из природних и друштвених наука, као сто су такмичење из биологије и такмичење у оквиру Центра за таленте Бор. Љубав према књижевности понела сам са собом у средњу школу, где сам уз помоћ професорке српског језика наставила са даљим успесима на Kњижевној олимпијади у наредне четири године. Најзначајнији резултат је четврто и пето место на републичком такмичењу на Kњижевној олимпијади у Сремским Kарловцима. Што се тиче слободног времена највише волим да читам и слушам музику, а надам се да ћу се у будућности остварити у хуманим и научним достигнућима. Жеља ми је да се у животу бавим науком у области фармације. Даље школовање наставићу на Медицинском факулету у Нишу, смер фармација.

Генерација 2013 - 2017.

МИЉАНА ЈОВИЋ из Бора, рођена 05. 12. 1998. године у Бору. Претходно је похађала ОШ ''Душан Радовић'' у Бору, и завршила са просечном оценом 5.00, такође као ученик генерације. Школовање је наставила у Медицинској школи у Зајечару, смер фармацеутски техничар. Током школовања учествовала је на бројним такмичењима, општинског, окружног и републичког нивоа. Најзначајније је било такмичење из хемије. Љубав према хемији је открила још у седмом разреду основне школе, када је освојила друго место на републичком такмичењу. Интересовање за хемију је понела са собом у средњу школу, где је уз велику помоћ професорке и менторке Данијеле Милановић наставила са даљим успесима на такмичењима из хемије. Аутор је и неколико научно-истраживачких радова из ове области. Поред хемије, постигла је пласмане на републичка такмичења из области математике и енглеског језика. Била је полазник више семинара у Истраживачкој станици ''Петница'', почев од учешћа на Летњој научној школи као ученик осмог разреда, где је стекла велико интересовање према науци. Током средње школе, била је редован полазник семинара биомедицине, при којем је стекла велики број нових сазнања, која су јој помогла да постане аутор још једног научно-истраживачког рада, из области микробиологије. Миљана је такође била учесник семинара роботике и 3Д штампе, под називом ''ФабЛаб''.

Три године за редом, учествовала је на Фестивалу науке у Београду, као члан тима ''АББА'', заједно са неколицином полазника семинара биомедицине. Поред тога, учествовала је и на Фестивалу науке у Зајечару, и оформила екипу фармацеута Медицинске школе Зајечар која је учествовала на фестивалу ''Тимочки научни торнадо'' у Бору.

Миљана је добитник Светосавске награде града Зајечара и Епархије тимочке и награде Ротари клуба Зајечар 2017. године.

Као најзначајнију особу током свог средњег образовања, Миљана издваја свог разредног старешину, др Давора Јанковића, који ју је својом пожртвованошћу и великим срцем мотивисао да свој живот посвети медицини и настави школовање као редован студент Медицинског факултета у Београду.


Генерација 2012 - 2016.

ЂОРЂЕ НИЦИЋ из Зајечара, рођен 1997. године у Зајечару. Похађао је Основну школу ,,Десанка Максимовић'' у Зајечару и завршио је са просечном оценом 5,00. Бројна признања и награде на општинским, окружним, републичким и Mеђународним такмичењима издвајају се у биографији. Почео је у трећем разреду и освојио 2. награду на општинском такмичењу из математике и сваке године је освајао 1, 2 или 3. награду на различитим нивоима такмичења из математике. На Mеђународном такмичењу ,,Кенгур без граница'' РС освoјио је у шестом и осмом разреду бронзане медаље, а у четвртом, петом и седмом разреду Похвале. Наставио је са такмичењима из хемије, биологије и физике врло успешно и освајао прва, друга или трећа места на општинским, окружним и учествовао на републичким такмичењима. Из биологије - област екологија у осмом разреду освојио је 1. место на републичком такмичењу младих талената у Београду. Носилац је Вукове дипломе. Школовање је наставио у Медицинској школи – фармацеутског смера и исту завршио са просечном oценом 5,00 као ученик генерације. И у средњој школи наставља да ниже успехе, учествује на многим такмичењима и осваја бројне награде. Учествовао је на многим такмичењима из природних наука и на њима остварио завидне резултате. Ту су такмичењa из математике, хемије, биологије, Mеђународно такмичење „Кенгур – без граница'' и такмичења у оквиру Центра за таленте Бор. Освајао је бројне награде на општинским и окружним такмичењима, учествовао на републичким из више предмета и Међународним такмичењима и у средњој школи. Међу најзначајнијим су:

У I разреду освојено 2. место на међуокружном такмичењу из хемије и пласман на републичком из истог предмета. На општинском и окружном такмичењу из математике освојена два 2. места. На републичком такмичењу Медицинских средњих школа из математике, освојено пето место. На међуокружном такмичењу из биологије освојено 1. место као и учешће на републичком из истог предмета и на Mеђународном такмичењу „Кенгур без граница'' РС за 2013. годину освојена 3. награда и бронзана медаља. У II разреду освојено 2. местона међуокружном из хемије и учешће на републичком из истог предмета; на Mеђународном такмичењу ,,Кенгур без граница'' РС за 2014. годину освојено 1. место и златна медаља; републичка смотра истраживачких радова истраживањем до знања – област екологија ,,Обновљиви и необновљиви извори енергије'', Светосавска награда.У III разреду освојена 2. награда на међуокружном такмичењу из хемије и учешће на републичком из истог предмета; на регионалном такмичењу талената област –Заштита животне средине, 3. место и нарепубличком такмичењу талената, област – Заштита животне средине освојено 3. место. На Међународном такмичењу ,,Кенгур без граница'' РС за 2015. годину освојена 3. награда и бронзана медаља.У IV разреду учешће на републичком такмичењу Медицинских средњих школа из математике; међуокружно такмичење из хемије, четврто место; на Међународном такмичењу ,,Кенгур без граница'' РС за 2016. освојена 2. награда и сребрна медаља. На Националној еколошкој олимпијади 1. место на школском, 1. место на окружном и 2. место на републичком такмичењу. На Летњој еколошкој олимпијади освојено 1. место. На регионалном такмичењу талената из области – Заштита животне средине 1. место и на републичком такмичењу талената из области – Заштита животне средине 2. место.

Заинтересован је за област природних наука и жели да учи и напредује у тој области. Присуствовао је трибини ,,Утицај начина исхране на здравље деце и адолесцената''. Нада се де ће се остварити у хуманим и научним достигнућима.

Генерација 2011 - 2015

НЕМАЊА СТАНОЈЕВИЋ, рођен 13.1.1996. године у Зајечару. Похађао је Основну школу „Љуба Нешић“ у Зајечару коју је такође завршио са титулом ученика генерације. Пуно успеха, достигнућа и награда издваја се у биографији Немање Станојевића. Као ученик првог разреда Медицинске школе – фармацеутског смера добио је прву награду на конкурсу Аутономне покрајине Војводине за радове у области одрживих извора енергије.Учествовао је на многим такмичењима из природних и друштвених наука и на њима остварио завидне резултате. Ту су такмичење из математике, историје, књижевности, биологије, Међународно такмичење „Кенгур – без граница“, такмичење у оквиру Центра за таленте Бор.Најзапаженији резултати јесу 3. место на републичкој смотри талената у категорији научно-истраживачких радова из биологије, 4. место на „Књижевној Олимпијади“ у Сремским Карловцима, и друго.Као своја највећа искуства наводи научно- истраживачки рад у Истраживачкој станици „Петница“, где је старији полазник на семинару Биoмедицине и ради на свом самосталном пројекту, затим учешће на 8. Фестивалу науке у Београду у децембру 2014. године, где је радио као презентер у оквиру истраживачке групе „АББА“ и учешће у републичком пројекту „Календар – дан по дан“. Поред ангажованости у науци и водама природњака, Немања се активно бави писањем поезије и прозе. Неколико пута је био објављен у „Фанзину“ Фестивала младих песника у Зајечару , а 2015. године био је један од седморо финалиста фестивала. Учествовао је на много литерарних конкурса, два пута освојио награду у виду бесплатног семинара на конкурсу „Најлепше српске речи се пишу ћирилицом.“ Бави се глумом, свира клавир. Био је председник Парламента Медицинске школе, организовао је неколико пројеката и предавања у сарадњи са Парламентима других средњих и основних школа. Сагледавајући све и из угла природњака и из угла друштвењака способан је за остваривање добре сарадње са људима у групи, воли да све што уради буде темељно и добро, воли да помаже другима и да преноси своје знање. Цени функционалност и преданост. Жеља му је да се током живота и даље боре природњак и друштвењак у њему и да увек победи онај чије ће способности допринети квалитету његовог дела – било то научно дело у области медицине, било неко књижевно прозно или поетско дело


Генерација 2010 - 2014

СТЕФАН МАКСИМОВИЋ, рођен 03.07.1995. године у Бору, са местом становања у Зајечару од 2002. године. Похађао је Основну школу "Ђура Јакшић" где је такође понео титулу ђака генерације 2010. године. У својој богатој аутобиографији издвајају се многе његове активности током основног и средњег школовања. Поред редовних школских такмичења из хемије, биологије, математике, историје, физике, географије, бавио се и истраживачким радом у областима биологије, географије и историје. Највеће достигнуће на том пољу је у области историје, где је као први аутор објавио књигу о спомен-обележијима палим борцима у ратовима за Уједињење и Ослобођење на територији града Зајечара 2012. године и остварио велики допринос архивској грађи нашег града.Такође једно од највећих искустава је и његов рад у Истраживачкој станици Петница где се и даље, као старији полазник, бави озбиљним научним истраживањима кроз биомедицину.Активан је волонтер Црвеног крста Зајечар и члан је екипе прве помоћи која је добитник бројних достигнућа на различитим такмичењима и акцијама. Што се тиче социјалних спобности и компетиција, поред матерњег језика течно говори енглески и немачки језик. Учесник је у бројним међународним дешавањима од којих је најзваничније рад са основном школом у Асоцијацији Средње-Европских Школа (ACES culture). Takoђе, поседује сертификат о познавању информационих технологија и раду у Microsoft пакету, ЕЦДЛ такозвана: Европска возачка дозвола за компјутере (European computer driving licence).

Због бројних искустава у истраживањима, добро се сналази у тимском раду и доста је компетентан за покретање било какве иницијативе са великом дозом креативности. Красе га поштење, хуманост, свестраност, дружељубивост, комуникативност, такмичарски дух, динамика и ажурност у било каквом раду. Што се тиче слободног времена, професионално се бави стрељаштвом од 2006. године и такође је добитник бројних признања кроз клубска и школска првенства. Од малена црта и слика, највише портрете и пејзаже. Обожава да чита и да се бави спортом, чак и кроз видео игрице.

Жеља му је да се у животу бави науком у области медицине.


Генерација 2009 - 2013

НЕМАЊА УСЕИНОВИЋ

Генерација 2008 - 2012

ЛУКА ЈОВАНОВИћ, из Зајечара, рођен 23.08.1993. године у Зајечару. Похађао ОШ "Љуба Нешић" у Зајечару и исту завршио са просеком 5,00 као ђак генерације.

Школовање наставио у Медицинској школи у Зајечару, смер фармацеутски техничар, а исту је завршио четири година касније са просеком 5,00 такође као ђак генерације. Захваљујући томе је имао част да упозна принца Александра II Kaрађорђевића kojи сваке године организује пријем за најбоље ученике свих средњих школа у Србији. Освајао је бројне награде на општинским и окружним такмичењима и учествовао на републичким из више предмета у основној и средњој школи. Међу најзначајнијим су: у I разреду освојена III награда на међуокружном такмичењу из хемије и учешће на републичком из истог предмета, као и учешће на републичком из анатомије и математике у оквиру медицинских школа; у II разреду освојена IIIнаграда на међуокружном из хемије у учешће на републичком из хемије и математике у оквиру медицинских школа; у III разреду освојена II награда на међуокружном такмичењу из хемије и учешће на републичком из истог предмета; у IV разреду освојена II награда на међуокружном такмичењу из биологије у оквиру Регионалног центра талената Бор и освојена III награда на републичком такмичењу из биологије у оквиру Регионалног центра талената. Године 2012. постаје студент Медицинског факултета Универзитета у Београду.

Генерација 2007 - 2011

МИЛЕНКО ПАУНОВИЋ, из Кладова, рођен 5.10.1992. године у Кладову. Похађао ОШ "Вук Караџић" у Кладову. Први разред уписао школске 1999/2000 године, а осми завршио 2006/07. године са просеком 5,00 као ђак генерације. Школовање наставио у Медицинској школи у Зајечару, смер медицинска сестра - техничар, а исту је завршио четири година касније са просеком 5,00 такође као ђак генерације. Освајао је бројне награде на општинским и окружним такмичењима и учествовао на републичким из више предмета у основној и средњој школи. У седмом разреду IIIместо на окружном из географије, у осмом разреду II место на републичком такмичењу "Мислиша" из математике, у првом разреду II место на међународном такмичењу "Кенгур без граница" из математике и III место на републичкој домијади из математике, у другом разреду III место на међународном такмичењу "Кенгур без граница" из математике, у трећем разреду III место на међународном такмичењу "Кенгур без граница" из математике

Генерација 2006 - 2010

АНЕТА ДРНДАРЕВИЋ, из Боговине, рођена 28.09.1991. године у Бору. Похађала ОШ „Ђорђе Симеоновић“ у Боговини и Подгорцу. Први разред уписала школске1998/99. године, a oсми завршила 2005/2006. са просеком 5,00 kao ђак генерације. Школовање је наставила у Медицинској школи у Зајечару, смер лабораторијски техничар, a исту је завршила четири година касније са просеком 5,00, такође као ђак генерације. Захваљујући томе је имала част да упозна принца Александра II Kaрађорђевића kojи сваке године организује пријем за најбоље ученике свих средњих школа у Србији. Oсвајала је бројне награде на општинским и окружним такмичењима, и учествовала на републичким из више предмета у основној и средњој школи. Међу најзначајнијим је освојена III награда на републичком такмичењу из географије у осмом разреду основне школе; затим I место на међуокружном такмичењу из биологије у првом разреду средње школе, и запажен успех из математике: III место на републичком такмичењу Медицинских средњих школа у првом разреду, на којем је учествовала и наредне три године, учешће на екипном републичком такмичењу „Aрхимедес“ у другом, и трећа награда на међународном математичком такмичењу „Keнгур без граница“ у четвртом разреду. Године 2010. постаје студент Фармацеутског факултета Универзитета у Београду, смер магистар фармације.

Генерација 2005 - 2009

МАРТИНА МАРТИНОВИЋ, из Николичева, рођена 04.03.1991. године у Зајечару. Похађала ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Вражогрнцу и исту завршила са просеком 5,00 kao ђак генерације. Школовање је наставила у Медицинској школи у Зајечару, смер фармацеутски техничар, a исту је завршила четири година касније, такође као ђак генерације. Захваљујући томе је имала част да упозна принца Александра II Kaрађорђевића kojисваке године организује пријем за најбоље ученике свих средњих школа у Србији. Oсвајала је бројне награде на општинским и окружним такмичењима, и учествовала на републичким из више предмета у основној и средњој школи. Међу најзначајнијим је: у I разреду - освојена I награда на окружном и III награда на републичком такмичењу из српског језика, II награда на окружном из математике и Iнаграда на међуокружном из хемије; у II разреду - I награда на окружном и IIнаграда на републичком из српског језика, III награда на републичком из математике и међуокружном из хемије; у III разреду - I награда на окружном из српског језика, II награда на окружном из математике и III награда на међународном математичком такмичењу „Keнгур без граница“; у IV разреду - Iнаграда на окружном из српског језика и III награда на међуокружном из хемије. Године 2009. постаје студент Фармацеутског факултета Универзитета у Београду, смер магистар фармације.

Генерација 2004 - 2008

Генерација 2003 - 2007

Генерација 2002 - 2006

Генерација 2001 - 2005

НИКОЛА ЈОВАНОВИЋ, .

Генерација 2000 - 2004