Упис 2024/2025.

Ми смо државна регионална школа која постоји 76 година. Школа са традицијом, која деценијама успешно припрема кадрове за рад у здравству.  Ове године уписујемо:

- 3 одељења образовног профила Медицинска сестра-техничар (84 ученика)

- одељење Фармацеутских техничара (28 ученика)

- одељење образовног профила Лабораторијски техничар (28 ученика)

Број ученика по одељењу од ове године биће 28. 

Дан отворених врата организујемо 11. маја 2024. године

Школа се налази у средњошколском центру, где су и преостале три зајечарске средње школе. Наше просторије су размештене на целом првом спрату и делу приземља. Захваљујући квалитетном наставном кадру и нашим добрим ученицима уживамо углед у Зајечару и шире као школа у којој се стриктно поштују радне обавезе, у којој влада дисциплинованост, високо се цени и негује хигијена. Образовна постигнућа ученика се показују и доказују на такмичењима широм земље, имамо много ваннаставних активности - и све наведено утиче да смо дали велики број квалитених здравствених радника и радница и добрих академских грађана. 

Имамо 4 кабинета за извођење вежби и две лабораторије. Захваљујући пројектима током претходних година, школа нам је опремљена (савременим техничким средствима) телевизорима и рачунарима у свакој учионици и кабинету. Поседујемо квалитетна наставна средства као што су модели за здравствену негу болесника и извођење сестринских интервенција и анатомски модели, као и све оно што је потребно за фармацеутске и лабораторијске техничаре. 

Стручна пракса се одвија у више наставних база: Здравствени центар Зајечар; Градска апотека-Лек; Завод за јавно здравље; Предшколска установа Ђулићи; Центар за социјални рад; ШОСО “Јелена Мајсторовић”; Облутак. 

Иако смо средња стручна школа где наставници и ученици имају поприлично обавеза и у школи и на пракси, препознали смо важност ваннаставних активности јер кроз њих наши ученици могу изразити своје таленте и доживети школу као место за креативно изражавање и обогаћивање своје личности. Имамо обичај да кажемо да су ваннаставне активности огледало наше школе. 

Редовно ажурирамо званични сајт школе, Инстаграм и Фејсбук профил. Можете да нас пратите и да имате детаљни увид у наше активности. Можете да нам се обратите путем мејла или преко телефона. Дан отворених врата организоваћемо 11. маја. Добродошли сте тада да погледате просторије наше школе, да упознате наше ученике са којима можете разговарати о школској свакодневици и добити све потребне информације за упис у нашу школу. 

На располагању вам стоје и три организатора наставе, који су такође задужени и за преквалификанте. Организујемо преквалификацију за 7 образовних профила. Имамо примере да нашу школу истовремено похађају и ученик и родитељ, један као редован а други на преквалификацији.