Такмичења

2021/2022.


11. јун 2022.

МЕЂУРЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

Међурегионално такмичење у пружању прве помоћи- Пожаревац /2022. Као представници општинске организације Црвеног крста из Бољевца, ученици наше школе освојили су 3. место на такмичењу и изборили се за пласман на Републичко такмичење. Честитамо ученицима и наставници Светлани Станојевић и срећно у даљем рангу такмичења. 

19. мај 2022.

МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ

 Међуокружно такмичење у рукомету за омладинке. 3. место за одличну, борбену и храбру екипу. Хвала на срчаности коју сте показале на терену и у тешким тренуцима и све честитке на постигнутом резултату. 

14. мај 2022.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЛАТИНСКОГ ЈЕЗИКА

Ученици првог разреда, Анастасија Богосављевић и Лазар Стојановић из одељења М12 и М13 такмичили се на Републичком такмичењу на Филозофском факултету. Лазар Стојановић је освојио 8 место.  

Похвале за њихов труд!

13. мај 2022.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ АНАТОМИЈЕ И ФИЗИОЛОГИЈЕ

Ученици првог разреда, Јована Спасић из одељења Фа15,  Бобана Николић из одељења М11 и Матеја Продановић из одељења М12 су на Републичком такмичењу из анатомије и физиологије екипно освојили четврто место. Ученик Матеја Продановић је (и појединачно) освојио пето место на такмичењу. Браво за њих и њихове менторке др Татјану Митовић и др Мерлину Миљковић. 

Честитамо! 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ МЕДИЦИНСКИХ ШКОЛА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Ученици наше школе су учествовали и на 14. Републичком такмичењу медицинских школа из математике. Ученица Маша Тричковић из одељења Фа15 је освојила 7. место, а Мина Рајковић из одељења М12 10. место. Честитке ученицима и професорима на оствареном успеху! 

11. мај 2022.

МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

Прелеп дан на атлетском стадиону у Крушевцу. Екипа наше школе учествовала је на Међуокружном такмичењу у атлетици и забележила добре резултате. У екипној конкуренцији омладинке су заузеле 3. место. У појединачној конкуренцији: Икић Нађа -2. место у бацању кугле,

Стефанов Ангелина-3. место на 100м. штафета 4*100м (Стефанов Ангелина, Стешић Невена, Тодоровић Теодора и Лупуловић Александра) - 3. место. Атлетски стадион је био препун одличним атлетичарима и новим надама атлетског спорта и конкуренција је била на завидном нивоу. Свим ученицима честитамо на огромном залагању и одличном спортском духу. До наредног виђења, преносимо вам само делић атмосфере са овог прелепог стадиона.

Јелена Милосављевић, наставник физичког васпитања


09. мај 2022.

ОПШТИНСКО/ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

Данас је на Градском стадиону одржано општинско/окружно такмичење у атлетици. Ученице наше школе су  једине имале пријављену екипу у конкуренцији средњих школа -омладинке и тиме стекле право да учествују на међуокружном такмичењу  које ће бити одржано 11.5. у Крушевцу. Омладинци су заузели 2. место екипно. Ученик Тасић Милош је у појединачној конкуренцији, освојио прво место у бацању кугле и обезбедио себи пласман на међуокружном такмичењу. Свим ученицима честитамо на резултатима и желимо им пуно среће у следећем рангу такмичења. 

Јелена Милосављевић, наставник физичког васпитања

5. мај 2022.

МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ФУТСАЛУ

Дана 05. 05. 2022. ученице Медицинске школе, у пратњи професора физичког васпитања Јелене Милосављевић, освојиле су 2. место на Међуокружном такмичењу у футсалу. Такмичење је одржано у Прокупљу. Уз велико залагање, ученице су савладале екипу из Ниша али су нажалост, биле надигране од одличне екипе из Медицинске школе из Крушевца. Све честитке на изузетном залагању и борбености. 

Јелена Милосављевић, наставник физичког васпитања

27. април 2022.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЛАТИНСКОГ ЈЕЗИКА

На школском такмичењу из Латинског језика одржаном 27. 4. 2022. прво место је освојио ученик Лазар Стојановић из одељења М12 и освојивши 90 бодова (од укупно 100), пласирао се за републичко такмичење из Латинског језика. Ученица Анастасија Богосављевић из одељења М12 освојила је 61 бод. Такође, и она се пласирала за републичко такмичење. Остали ученици су имали мање од 50 бодова. Све похвале за њихов труд. Надам се да ће нас представити у добром светлу 14.  маја у Београду.

Ленче Бумбароска Радосављевић, наставник латинског језика

12. април 2022.

ОКРУЖНА ТАКМИЧЕЊА У ФУТСАЛУ

Наша екипа освојила је прво место на Окружном такмичењу ученица средњих школа у футсалу, одржаном у Књажевцу у уторак 12. априла. Професоркa Јелена Милосављевић и њене ученице су на тај начин обезбедиле пласман на Међуокружно такмичење, где ће се са најбољим екипама из Нишког, Расинског и Топличког округа борити за одлазак на Државно првенство. Честитамо!

Јелена Милосављевић, наставник физичког васпитања

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

Национална Нео Еколошка олимпијада 2022

На Републичком такмичењу Национална Нео Еколошка олимпијада наши ученици су показали одличан резултат:

Сташа Миленковић ФА44, Милош Ђорђевић Фа34, Марија Соколовић М21 и Милица Добромировић  М21 освојили су 1. место. 

Марија Грујић ФА34 освојила је 2. место и Ана Марија Ђорђевић М41 освојила је 3. место. 

Ментор: Марија Радосављевић, проф. биологије

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Катарина Игњатовић и Анастасија Перић на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном у Књажевцу 9. 4. 2022, освојиле су треће место.

Такође, на Градској смотри рецитатора, одржаној 6. 4. 2022, Анастасија Перић заузела је прво место и остварила пласман на окружни ниво такмичења.


Александра Јовановић, наставник српског језика и књижевности

28. фебруар 2022.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

На општинском такмичењу одржаном 27. 2. У Техничкој школи наши ученици су постигли следеће резултате: 

Цветковић Марија М21 - друго место, 

Владуловић Надежда М12 и Грујић Миша М12 - треће место

Окружно такмичење биће одржано 19. марта 2022. у Сокобањи.

28. фебруар 2022.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

На окружно такмичње су се пласирали следећи ученици ове школе: 

Катарина Игњатовић Фа15

Анастасија Перић Фа24

Емануела Динковић ФА34

Сташа Миленковић Фа44

Окружно такмичење биће одржано 02. априла у Техничкој школи у Књажевцу.

14. март 2022.

На окружном такмичењу Нео национална еколошка олимпијада одржаном 13. марта у Бору,  наши ученици су освојили 1. место и пласирали се за Републичко такмичење. Ментор је мр Марија Радосављевић, професор биологије,  а ученици су: 

Сташа Миленковић ФА44

Ана-Марија Ђорђевић М41

Милош Ђорђевић Фа34

Марија Грујић Фа34

Милица Добромировић М21

Марија Соколовић М21

Павле Радукановић М12

Све похвале ментору и ученицима!

18. децембар 2021.

ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ


Ученица одељења Фа44 Сташа Миленковић освојила је данас у  екипи са  још три ученице из Гимназије прво место на Републичком такмичењу. Такмичење средношколаца је организовао Факултет организационих наука у сарадњи са Шаоми  компанијом, где је учествовало 60 тимова. Од њих, 48 је прошло у полуфинале а 6 у финале. Струдија случаја је била заснована на осмишљавању маркетинг стратегије. Поред наше Сташе Миленковић учествовале су Милица Јовановић, Јована Првуловић и Петра Стојилковић из Гимназије.  Похвале!