Такмичења 2023/2024.

Републичко такмичење - Национална еколошка олимпијада

🌟 На Републичком такмичењу НЕО2024 - Национална Еколошка Олимпијада одржаном 21.04.2024. у Бору ученици наше школе Павле Радукановић М32 и Анастасија Перић Фа44 освојили су 3. место и обезбедили пласман на Међународни ниво такмичења Национална Еколошка Олимпијада 2024. Честитамо Павлу и Анастасији на постигнутом успеху! 👏

🖊️ мр Марија Радосављевић, проф. биологије

Окружно такмичење из биологије

На окружном такмичењу из биологије, Лазар Стојановић М33 је освојио 2. награду, са сјајних 92 поена и обезбедио пласман на Републичко такмичење.

Честитке ученику и ментору Данијели Ђорђевић, наставници биологије, на постигнутом резултату. Браво! 👏

Окружно такмичење у футсалу

Окружно такмичење за средње школе у футсалу одржано је 18. априла у Сокобањи.

Наша школа савладала је у полуфиналној утакмици СШ "Б. Нушић“, из Сокобање, у финалној утакмици СШ "Никола Тесла", из Бољевца и тиме се квалификовала за Међуокружно такмичење. Све честитке на оствареним резултатима и одличној, фер и коректној игри.  

Желимо вам пуно успеха на наредном такмичењу.

Јелена Милосављевић

Регионално школско првенство у џудоу

Дана 17.априла 2024. године, у Алексинцу, одржано је Регионално школско првенство  у џудоу. Матеа Влајић, ученик одељења М13 наше школе, освојио је прво место, без изгубљене борбе у својој категорији и тиме се пласирао на Републичко такмичење које ће бити одржано крајем маја у Новом Саду. Браво, Матеа! Све честитке на одличним резултатима и пуно успеха на наредном такмичењу.

Јелена Милосављевић, наставник физичког васпитања

Окружно такмичење из историје

На окружном такмичењу из историје, Васиљевић Огњен Фа25 и Грујић Светлана М22 освојили треће место и обезбедили пласман на републичко такмичење. 

Виолета Јовановић, наставница историје

Општинско такмичење у футсалу

Одлична игра екипа средњих школа на општинском такмичењу у футсалу. Омладинци наше школе, под вођством професора Петра Заркова, у финалној утакмици, освојили су друго место изгубивши од одличне екипе Гимназије. Девојке су се без конкуренције пласирале на окружно такмичење које ће се одржати 18. априла у Сокобањи. Браво за борбу и пожртвованост на терену за дечаке, а девојкама пуно успеха на окружном такмичењу.

Јелена Милосављевић, Петар Зарков, наставници физичког васпитања

28. март 2024.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ

Одлична игра рукометашица и рукометаша на данас одржаном, општинском такмичењу у рукомету. За прво место избориле су се ученице наше школе победивши екипу Гимназије док су дечаци у финалној утакмици били поражени од стране Техничке школе и на тај начин завршили на другом месту.

Јелена Милосављевић и Петар Зарков, 

наставници физичког васпитања

Општинско такмичење рецитатора

📣 На општинском такмичењу рецитатора ученица одељења Фа44 Јована Јовановић освојила је 2. место и пласман на окружно такмичење. 👏 

Александра Јовановић, наставник српског језика и књижевности

Окружно такмичење из енглеског језика

📣 На окружном такмичењу из енглеског језика ученица одељења Ас14 Анђела Бајлоновић је освојила 3. место и пласман на републичко такмичење.  Ученицу је припремала наставница Слађана Петковић. 


Општинско такмичење из историје

📣 На општинском такмичењу из историје учествовали су Грујић Светлана из одељења М21, Васиљевић Огњен из одељења Фа25 и Михајловић Стеван из одељења М12. Сви ученици су освојили 3. место и обезбедили пласман на окружно такмичење. 👏


🖊️ Виолета Јовановић, наставница историје

Image by ArsAdAstra from Pixabay 

mage by Umut AVCI from Pixabay

НАЦИОНАЛНА ЕКОЛОШКА ОЛИМПИЈАДА - окружни ниво

📌 Списак ученика који су на Националној Еколошкој Олимпијади - NEO2024 (окружни ниво такмичења) у Бору освојили једно од прва три места и стекли услов за републички ниво такмичења: 

Јована Јовановић Фа44 - 1. место, Анастасија Перић Фа44 - 1. место, Матеја Алексић М31 - 1. место,

Филип Илић М31 - 1. место, 

Бобана Николић М31 - 2. место,

Павле Радукановић М31 - 1. место и Петра Јовић М13 - 1. место. 

🌺 Честитке ученицима и ментору Марији Радосављевић на постигнутом пласману! 👏

РЕЗУЛТАТИ ШКОЛСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЗДРАВСТВЕНЕ НЕГЕ

06. март 2024. 

На Републичко такмичење из Здравствене неге

пласирали су се следећи такмичари:

1. Тамара Александровић М32 – прво место на школском такмичењу

2. Анђела Радуловић М32– друго место на школском такмичењу

3. Маша Николић М32– треће место на школском такмичењу

4. Мина Рајковић М32– четврто место на школском такмичењу (резервни такмичар)

Дејан Јеленковић, организатор наставе

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Након одржаног школског такмичења из биологије, следећи ученици су остварили пласман на окружно такмичење:


Први разред

1.Софија Чуперкић М12

2.Чучулановић Јована М11


Трећи разред

1.Стојковић Невена М33

2.Стојановић Лазар М33

3.Милојковић Николина Фа35

4.Мушатовић Нина Фа35

5. Радић Лара Фа35

Данијела Ђорђевић, наставник биологије

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ - Енглески језик

На одржаном школском такмичењу из енглеског језика, прва три места и пласман на окружно такмичење освојили су следећи ученици из првог и трећег разреда. Ученици другог и четвртог разреда пласирали су се директно на окружно такмичење.

Први разред:

1. место Бајлоновић Анђела Ас14

2. место Цолић Адријана Ас14

3. место деле Митић Лазар М11 и Живковић Тијана М12

Трећи разред:

1. место Стојковић Невена М33

2. место Пешић Сара Фа35

3. место Поповић Анђела М33

Други разред:

Станојевић Јања М21

Керкез Ружица М22

Савић Тара Фа 25

Милошевић Уна Фа 25

Четврти разред:

Перић Анастасија Фа44

Пушкић Анабела Фа44

Миленковић Душан Фа44

Марковић Никола М41

Слађана Петковић, наставник енглеског језика

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

На окружно такмичење из српског језика пласирали су се Катарина Игњатовић- Фа35, Андрија Вељковић- М22 и Светлана Грујић- М22.

Милена Ђукић Ћирић

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА - ОПШТИНСКО

На општинском такмичењу Књижевна олимпијада, 2.2.2023., наше ученице: Анастасија Голубовић- M12 и Анастасија Перић- Фа44 освојиле су 3. местa и оствариле пласман на окружно такмичење .

Александра Јовановић

НАЦИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ "Пословни изазов"

📣 На Националном такмичењу "Пословни изазов" нашу школу су представљале ученице Анђа Николић М11 и Јована Јовановић Фа44.

У оштрој конкуренцији сто ученика из целе Србије су биле веома добре у свом излагању, али овог пута, нису успеле да се пласирају на такмичење Западног Балкана. 🌟👏

Менторство, професорке: Данијела Ђорђевић и Ивана Јеремић.

14. децембра 2023. 

ОПШТИНСКО - КОШАРКА И БАСКЕТ

одржано је општинско такмичење у кошарци и баскету, за омладинке и омладинце. У кошарци и баскету девојке су освојиле 3.место а  дечаци 4. место у кошарци, а  3. место у баскету.

Јелена Милосављевић и Петар Зарков

12. децембар 2023.

ОПШТИНСКО - ОДБОЈКА - ДЕЧАЦИ

Друго место на општинском такмичењу у одбојци за ученике наше школе. Ученици су у финалу савладани од одличне екипе Гимназије.

Јелена Милосављевић

18. децембар 2023.

ОПШТИНСКО - ОДБОЈКА - ДЕВОЈКЕ

Треће место на општинском такмичењу у одбојци за ученице наше школе. Ученице су у полуфиналу савладане од одличне екипе Гимназије.

Петар Зарков

16. новембар 2023.

ОКРУЖНО - СТОНИ ТЕНИС

Прво место, екипно (Моника Младеновић М13, Лупуловић Александра М33 и Костандиновић Теодора Фа35) и прво место појединачно за Младеновић Монику, на окружном такмичењу у стоном тенису одржаном данас у Зајечару. Овим резултатом ученице су се пласирале на школске Олимпијске игре.

Професор: Јелена Милосављевић

ОКРУЖНО - СТРЕЉАШТВО

Дана 2. 11. 2023., за ученице и ученике наше школе, успешно је завршено и треће спортско такмичење. У градској стрељани, на општинско/ окружном такмичењу, екипа девојака (Ђорђевић Јована М42, Траиловић Наташа М32 и Сандуловић Сташа Фа25) и екипа дечака (Крмачевић Марко Лт43, Милутиновић Михаило Лт43 и Живковић Ненад М32), освојиле су прва места у екипној конкуренцији у пуцању ваздушном пушком. Овим резултатима екипе су се квалификовале за учешће на школским Олимпијским играма. Браво, стрелци.

Јелена Милосављевић и Петар Зарков, наставници физичког васпитања

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ - СТОНИ ТЕНИС

После одличних резултата у пливању, за екипу омладинки наше школе долазе и одлични резултати у стоном тенису . Прво место у појединачној( Моника Младеновић) и прво место у екипној конкуренцији( Моника Младеновић, Александра Лупуловић и Теодора Костандиновић), обезбедилa су стонотенисаркама наше школе пласман на окружно такмичење. У конкуренцији омладинаца, четврто место за екипу наше школе освојили су: Тепић Александар, Савић Урош и Станојевић Лука. Појединачно, за одлично друго место изборио се Тепић Александар. Све честитке на постигнутим резултатима и пуно успеха на наредним такмичењима.

Јелена Милосављевић, наставница физичког васпитања

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ - СТОНИ ТЕНИС

Дана 3. 10. 2023. одржано је школско такмичење у стоном тенису. За пласман на општинско такмичење избориле су се Моника Младеновић М13, Александра Лупуловић М33 и Ива Ђорђевић Ас14. У конкуренцији омладинаца као носилац остао је Тепић Александар М42. Урош Савић М31 и Лука Станојевић М33 изборили су се за друго и треће место. Све честитке на освојеним местима и пуно успеха на предстојећем такмичењу...

Јелена Милосављевић, наставница физичког васпитања

ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ У РППСО Црвеног крста Србије

На Државном такмичењу у реалистичком приказу повреда, стања и обољења Црвеног крста Србије, екипа Црвеног крста Зајечар у чијем саставу су биле и наше ученице: Софија Јанковић М41, Kристина Бајчета М42, Хелена Станисављевић М42, освојила је 4. место. Све похвале! 

Татјана Живковић и Ирена Живановић, наставнице здравствене неге

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

Одлични резултати на првом овогодишњем такмичењу за екипу наше школе. На окружном такмичењу у пливању, наша пливачка екипа, у саставу: Ивковић Неда Фа44, Стевановић Наташа М13 и Илић Филип М31,забележила је 3 прва места у својим категоријама, дисциплинама краул и делфин. Све честитке ученицима и пуно успеха на државном такмичењу.

Јелена Милосављевић и Петар Зарков