Еразмус+

09. јун 2022.

"У младости медицина ваља да помаже природи, у старости да јој се одупире."

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

08. јун 2022.

Киша нам је мало пореметила планове али нас није отерала. Настављамо сутра. Видећете нас у центру града.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Упознавање локалне самоуправе и грађана Зајечара са Еразмус+ пројектом “Геријатрија”. Медицинска школа вас позива на дружење и учење.

Трг ослобођења (преко пута Музеја) од 19.00 сати, среда 08. јуна 2022. године

17. април 2022.

Жеља за знањем пронађе пут - савлада препреке!

БЛОГ "ГЕРИЈАТРИЈА"

Након седмице проведене у изолацији и јучерашњег негативног теста на Ковид-19, ученице Медицинске школе и наставница Здравствене неге коначно су отпутовале у Немачку. Теодора Страиновић, Хелена Војнић, Кристина Ђорђевић, Теодора Кнежић, Јана Пауновић, Нађа Антуновић и проф. Светлана Станојевић боравиће 14 дана у граду Шкојдицу, у коме ће обављати праксу у геријатријској установи по унапред утврђеном плану. Реч је о Еразмус+ пројекту "Геријатрија".

Тај пројекат је наша школа започела још 2019. године, а синоћ је стигао до тачке мобилности која је централна активност пројекта.

Веома смо радосни што смо стигли до ове тачке из више разлога. Структура Пројекта је сложена, а директор наше школе др Давор Јанковић је координатор за још две медицинске школе - учеснице. Еразмус+ тим наше школе иначе је имао (има и даље) мноштво препрека у виду честих промена протокола путовања, попуштања и враћања строгих мера заштите од Ковида итд. Такође, детаљно и редовно припремамо документацију која покрива сваки корак реализације. То је нашој школи први пројекат овакве врсте и зато је процес тежи, али је задовољство веће.

Наш Еразмус+ тим у саставу: директор школе, др Тања Ђорђијоски, Ленче Радосављевић, др Јелена Допуђа, Александра Јовановић, Татјана Живковић, Ирена Лилић, Ана Мицић, Ивана Јеремић, Данијела Ђорђевић, шеф рачуноводства Елизабета Ристић и секретар Миодраг Стојчић редовно прати активности одасланих представника наше школе и жељно ишчекује да стигну и сместе се у кампус где ће боравити све до 30. априла. (У тренутку писања овог текста пролазе кроз Словачку).

Већ од сутра учесници мобилности ће имати ретку могућност да се упознају са здравственим системом, организацијом рада на геријатрији, сестринским процедурама у нези старијих особа и здравствено-васпитним радом са старим особама. Наставник-пратилац ће током боравка пружати психолошку и едукативну подршку ученицима, одржаваће комуникацију са школом и родитељима и усвојиће европске медицинске процедуре и методе подучавања.

Ученицима су пре мобилности организоване језичке, географске, историјске, ИКТ припреме за одлазак на мобилност у виду радионица. Такође, током мобилности ученици ће бити у могућности да упознају културно-историјске знаменитости тог дела Савезне Републике Немачке.

Сва своја искуства објављиваће на овом блогу, те све заинтересоване позивамо да редовно прате блог од данас па до 30. априла 2022.

БЛОГ "ГЕРИЈАТРИЈА"

Поводом реализације Еразмус+ пројекта, у Новом Саду 9. и 10. децембра 2021. год. организован је састанак на коме су допуњене и утврђене заједничке активности. Састанку су присуствовали директори школа које чине конзорцијум пројекта "Геријатрија":

1. Медицинска школа "7. април" - Нови Сад

2. Медицинска школа Зајечар

3. Медицинска школа са домом ученика "Сестре Нинковић"

Нашу школу представљао је директор Давор Јанковић.

23. 09. 2021.

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА УЧЕШЋЕ У ЕРАЗМУС+ КА102 ВЕТ ПРОЈЕКТУ “ГЕРИЈАТРИЈА”


Конкурс за ученике Медицинске школе за учешће у Еразмус+ КА102 ВЕТ пројекту “Геријатрија” био је отворен од 13. 09. до 17. 09. 2021. године и у том периоду су ученици предавали пријавни формулар и мотивационо писмо. Од 19. 09. до 23. 09. 2021. наставници предмета Здравствене неге дали су своје мишљење у вези са пријављеним кандидатима попуњавајући унапред припремљен упитник. Наставник енглеског језика и педагог школе дали своју процену комуникационих вештина. Пријављени кандидати су радили и тест информатичке писмености. Комисија за селекцију учесника након прегледање конкурсне документације и бодовања утврдила је ранг листу кандидата.

На конкурсу за ученике пријавило се осам (8) ученика, трећег и четвртог разреда образовног профила медицинска сестра – техничар.

Ученици који су на прошлом конкурсу испунили услове, имали су рок да до почетка састанка комисије 22. 9. 2021. године са почетком у 18 часова, потврде да испуњавају услов кој је постављен од стране партнера из Немачке.

Комисија:

др Гордана Јанковић, Дејан Јеленковић, Ана Мицић и представник Ученичког парламента, Давид Рајић

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА
Мотивационо писмо

КОНКУРС 2020/2021.

Eразмус+ пројекат „Геријатрија“ биће реализован током школске 2021/2022. године. Одобрен је за финансирање у оквиру Еразмус+ програма Европске уније као компонента КА102 – ВЕТ Пројекти мобилности у области стручног образовања и обука. Медицинска школа Зајечар је подносилац пројекта у име конзорцијума са Медицинском школом „7. април” из Новог Сада и Медицинском школом са домом ученика „Сестре Нинковић” из Крагујевца. Пројекат је проистекао из заједничких потреба школа конзорцијума као што су: унапређивање наставног процеса, компетенција наставника и ученика, подршке ученицима, успостављање и развијање сарадње са другим институцијама у земљи и Европској унији које се баве образовањем и обуком стручног кадра у области здравства.

📢Презентација Еразмус+ пројекта

🧿 Представљање пројекта

🧿 Циљеви Eразмус+ пројекта „Геријатрија“

🧿 Конкурс за ученике

🧿Конкурс за наставнике