Догађаји 2021/22.

15. 10. 2021.

СВЕТСКИ ДАН ЧИСТИХ РУКУ

Светски дан чистих руку обележава се у више од 70 земаља широм света. Главни циљ кампање посвећене овом датуму је стицање правилних хигијенских навика и развој културе прања руку сапуном, јер је то једна од најделотворнијих и најисплативијих мера превенције највећег броја болести које се преносе преко прљавих руку.

10.10.2021.

СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

„Покрет за ментално здравље: хајде да инвестирамо у ментално здравље”.

Под овим слоганом, наши ученици и наставници су посветили време овом значајном празнику. Након разговора са педагогом и наставницима здравствене неге и анализе свакодневних ситуација, закључили су да треба много улагати у одржавање и унапређење менталног здравља. Посебно у овим тешким временима.

Светски дан менталног здравља.pptx

Презентацију радили

Ученици М42 III група

Тамара Њагуловић, Хелена Војнић, Марија Пелић, Милица Станикић, Нађа Икић, Марија Петковић, Ивана Николић, Вук Живковић, Магдалена Младеновић, Тијана Ђорђевић, Теодора Страиновић.

Наставнице: Селена Савић, Цица Божовић, Весна Симић

Нађи свој циљ!

Ђачки парламент Медицинске школе

Брига о менталном здрављу за све!

Ученици М42 III група

Тамара Њагуловић, Хелена Војнић, Марија Пелић, Милица Станикић, Нађа Икић, Марија Петковић, Ивана Николић, Вук Живковић, Магдалена Младеновић, Тијана Ђорђевић, Теодора Страиновић. Наставнице: Селена Савић, Цица Божовић, Весна Симић

04.10.2021.

Ђачки парламент Медицинске школе је пожелео свим малишанима срећну Дечју недељу.

Ученице Медицинске школе Зајечар, Мара Стефановић из одељења М32 и Анђела Новаковић из одељења ФА 24 су чланице фолклорског друштва ЦТУ “Корени“. Учествовале су на међународном такмичењу у фолклору у Пољској у месту Зјелона Гора. Такмичење је трајало у периоду од 16.09.2021. до 19.09.2021. године. Учествовало је 30 фолклорних група и на том такмичењу су освојиле прво место са својом фолклорном групом.

наставници, ученици и директор школе у дворишту Саборне цркве

Литерарни конкурс на тему

Мој храм - мој град

21. 09. 2021.

На литерарном конкурсу 6. Фестивала хришћанске културе, расписаном на тему Мој храм - мој град, радови наших ученика оцењени су као најбољи.

1. награда припала је Софији Јанковић М21,

2. Матеји Алексићу М11,

3. Иви Јовановић ЛТ23.

Ученицима су награде уручене на отварању изложбе ученичких радова у дворишту Саборне цркве. Директору школе такође је уручена захвалница за учешће на фестивалу.