Догађаји‎ > ‎

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

поставио/ла Ленка Радосављевић 01.12.2020. 02:30   [ Ажурирао/ла 05.02.2021. 00:17 Medicinska škola Zaječar ]
    Светски дан борбе против сиде обележава се сваког 1. децембра од 1988. године а главни циљ јесте скретање пажње јавности о актуелној епидемиолошкој ситуацији и значају превенције и раног откривања ХИВ инфекције. Светски дан борбе против сиде показује међународну солидарност у пружању подршке особама инфицираним вирусом ХИВ-а и оболелима од СИДЕ, подстицањем односа без дискриминације и осуде. Међународни симбол подршке за ХИВ позитивне особе је црвена трака.

    Због тренутне ситуације у нашој земљи везано за COVID инфекцију обележавање овог важног датума у Медицинској школи у Зајечару биће мало другачије него иначе. Одлучили смо се да са свима који посећују наш сајт поделимо кратки едукативни садржај тј. презентацију на тему СИДА и на тај начин подигнемо свест о овом проблему. Професорка Марија Радосављевић израдила је плакат у Гугл учионици заједно са ученицима одељења М31. На тај начин сликовито је приказала и поделила информације везане за ову болест.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ


Јасенка Милосављевић 
Ирена Лилић 
Селена Савић
                                                                                                     Дејан Јеленковић
Марија Радосављевић
https://sites.google.com/a/medicinskazajecar.edu.rs/medicinska-skola-zajecar/naslovna/kombinova-nastava---obavestena/svetskidanborbeprotivside/IMG-a4728d3aa00b488e15435a4555137793-V.jpg