Догађаји‎ > ‎

Јавни час "Гоњење хришћана у време императора Галерија"

поставио/ла Medicinska škola Zaječar 03.10.2017. 09:56   [ ажурирано 18.03.2018. 06:10 ]
https://drive.google.com/a/medicinskazajecar.edu.rs/file/d/0B0gh54N5XE0LRzJITjhJMXpta1U/view?usp=drive_web

Дана 17.9.2017. год. на локалитету Феликс Ромулијана, у оквиру фестивала „Дани хришћанске културе“, одржан је јавни час на тему „Гоњење хришћана у време императора Галерија“. 

Циљ часа био је троструки. Први и најважнији: да се ученици- учесници баве истраживачким радом, науче нешто ново и остваре се у новој улози наставника. Други, готово једнак по важности, био је циљ да наставници уоче и анализирају модел који смо експериментално понудили. Трећи циљ био је да Медицинска школа покаже отвореност, креативност и квалитет чиме је започела обележавање јубилеја 70 година постојања школе. 

Модел организације часа је комбинација четири методе рада: јавни час, „изокренута учионица”, елементи драмског приказа и дијалог. Осим поменуте методске иновативности, важна је и комбинација наставних предмета: Православни катихизис, Латински језик, Патологија, Српски језик и књижевност. 
Групу ученика која је одржала час чине ученици Медицинске школе, Економско-трговинске школе и Техничке школе из Зајечара. 
Наставници ментори су: Предраг Радосављевић, Ленче Радосављевић, Александра Јовановић и др Јелена Допуђа.
https://drive.google.com/a/medicinskazajecar.edu.rs/file/d/0B2RQiUHZW68TLXVqRC03MHBWNzA/view?usp=drive_web https://drive.google.com/a/medicinskazajecar.edu.rs/file/d/0B2RQiUHZW68TQmhhNTRSbVkxQkU/view?usp=drive_web https://drive.google.com/a/medicinskazajecar.edu.rs/file/d/0B2RQiUHZW68TY1o2VkV2UFBrcEk/view?usp=drive_web 
 

Comments